Op vakantie in Italië met kinderen

Italië is een fantastisch land voor kinderen en is in veel opzichten kindvriendelijk. In de meeste accomodaties zijn kinderen welkom. Bijna alle plaatsen op mijn website hebben een zwembad, waar de kinderen zich echt kunnen uitleven. Er zijn huizen voor families met een privé zwembad, maar kinderen vinden het ook leuk in een agriturismo, waar er nog andere gezinnen zijn. Bepaalde agriturismo’ s en huizen hebben ook speeltuigen (Agriturismo Paradiso Selvaggio) of een pingpongtafel (Agriturismo Tione, I gigli del Belvedere, Casa Maurizia…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar kan je ook met kinderen bezienswaardigheden bezoeken? Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, geef ik hierbij enkele mogelijkheden:

 

Het meer van Bolsena: dit is een zalige plaats voor kinderen van alle leeftijden. Op bepaalde plaatsen zijn er strandjes, je kan een bootje huren en varen op het meer, er zijn waterfietsen te huur… In Agriturismo Tione organiseert de eigenaar een boottocht op het meer van Bolsena, de grotere kinderen kunnen dan in het meer zwemmen rond de boot. Wie nog heel kleine kindjes heeft, kan in Marta en Capodimonte langs het meer wandelen. Er is een mooie ‘lungolago’ direct aan het meer en er zijn speeltuigen voor de allerkleinsten. In Marta zijn de fonteintjes leuk. Marta is ook veel rustiger dan het drukke Bolsena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen vinden het meestal leuk om vele trappen te beklimmen. Als je Orvieto bezoekt, zijn de Torre del Moro en de Pozzo San Patrizio aanraders. Ook de voetgangersbrug naar Cività di Bagnoregio is een spektakel. Zelfs al zijn de kids niet zo geïnteresseerd om een stad te bezoeken, op die manier kan je hen toch motiveren en hoeft een stadsbezoek niet saai te zijn.

In de meeste restaurants zijn kinderen welkom. De Italianen houden van kinderen en zullen hen dan ook extra verwennen.

Met kinderen een pizza eten in een echte pizzeria is meestal een schot in de roos. En Italië is ook het land bij uitstek voor een lekker ijsje!

 

De meeste agriturismo’ s hebben ook dieren, dat vinden kinderen super!  In Agriturismo Paradiso Selvaggio zijn er paarden,  Agriturismo Buonasera heeft kippen, konijnen, eendjes, ganzen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het noorden van Lazio kan ik diverse activiteiten aanbieden voor kinderen van alle leeftijden: een kaasboerderij bezoeken waar de kinderen kunnen meehelpen om ricotta te maken, zelf pasta leren maken, een avond pizza’ s leren maken, een namiddag aquatrekking, ….

 

 

 

 

In het noorden van Lazio zijn heel wat tuinen die kinderen zeker aantrekkelijk zullen vinden zoals het parco dei mostri in Bomarzo (met grote beelden, een huisje dat niet recht staat…). Ook het park ‘Giardino dei Tarocchi van Niki de Saint Phalle in het zuiden van Toscane vinden kinderen heel leuk!

 

In Viterbo zijn er buiten het historisch stadscentrum verschillende warmwaterbronnen. Enkele zijn gratis toegankelijk. Je kan er in de vele bassins baden en er picknicken. Het thermencomplex ‘terme dei Papi’ heeft een groot zwembad met een warmwaterbron, waar het zelf bij slecht weer aangenaam is. In de termen zelf zijn de behandelingen niet toegankelijk voor kinderen onder 18 jaar.

Extra foto's

Plaats een reactie