Sicilië en ijs: een ideale combinatie!

Bij een vakantie in Sicilië hoort steevast een bezoek aan een gelateria. Voor zoetekauwen is Sicilië een waar paradijs: je vindt er tal van koekjes, marsepein, cannoli, … maar ook voor ijs en granita’s ben je hier aan het juiste adres.

Sapore di sale

We proefden op Sicilië al veel lekker ijs, maar onlangs ontdekten we een ijssalon waar we het lekkerste ijs en granita ooit proefden: Sapore di Sale in Capo d’Orlando. Dit gezellige kuststadje heeft tal van goede gelateria’s, maar even buiten het centrum richting de nieuwe haven, is er een ijszaak waar volgens ons geen enkele ambachtelijke ijszaak aan kan tippen. Sapore di Sale bevindt zich direct aan het strand aan het pleintje van het dorpje San Gregorio. Je herkent het aan de wit blauwe kleuren.

Bovendien word je er getrakteerd op een prachtig zicht op zee met de Eolische eilanden op de achtergrond!
Sapore di Sale begon in 2019 en de ambities waren vanaf het begin hoog: het beste Siciliaanse ijs maken en het aan de wereld leren kennen. Het ijs wordt in een atelier in Capo d’Orlando gemaakt met de beste Siciliaanse ingrediënten. Sapore di Sale is nu al een begrip in Capo d’Orlando (je moet een nummer trekken om bediend te worden) en inmiddels is er een tweede ijszaak geopend in Cefalù.

Siciliaanse smaken

Naast enkele klassieke ijssmaken, vind je hier typisch Siciliaanse ijssmaken die met de beste Siciliaanse ingrediënten gemaakt worden, een explosie aan smaken! Enkele verrassende voorbeelden (Siciliaanser kan niet):

Sapore di Sale: ijs met verse citroen uit de Nebrodi en zout uit Trapani

il Postino: deze smaak met gekonfijte kappertjes uit Salina verwijst naar de film met de dichter Pablo Neruda

Il profumo di Agata Giovanna: een ijsje met een infusie van rozenblaadjes en jasmijn, genoemd naar de barones Agata van Villa Piccolo in Capo d’Orlando. Ze had een passie voor kruiden en koken.

Fuoco dell’Etna: ijs met pistachenoten uit Bronte met een jam van zwarte kersen.

Ook de granita’s mogen er best wezen. Wij proefden een granita van pistache die heel romig van smaak was, alhoewel die geen melk of room bevatte. En je kan er ook een brioche bij kopen. Dat is een zoet broodje met ijs, wat gebruikelijk is in Sicilië.

Een gelateria om niet te missen als je aan de noordkust van Sicilië passeert!

Extra foto's

Plaats een reactie