Een auto huren in Italië is niet altijd evident. Vaak zijn er veel partijen, maar is het vaak appelen en peren vergelijken. Sommige verhuurbedrijven zitten op de luchthaven zelf, bij anderen moet er eerst een shuttle genomen worden naar de parking zelf.

De afgelopen jaren hebben we zelf goede ervaringen met Sunnycars. De prijs is transparant en all-in inclusief verzekering, er is 24/7 persoonlijke ondersteuning en geen gedoe ter plaatse.

Meteen prijs vragen en boeken bij Sunnycars kan je hier doen:

Heeft je huurauto een verzekering nodig?

Italië is een land waar schade aan een auto niet ondenkbaar is, zeker bij rijden door steden met smalle steegjes en neem daarbij de rijstijl van de Italianen…
We raden altijd aan om te kiezen voor een goede verzekering. Bij Sunnycars zit een schadeverzekering en diefstalverzekering mee in de prijs inbegrepen. Heb je iets voor? Dan heb je 24/7 het gemak van een Nederlandstalig noodnummer (+31 23 5699 690).

Wanneer krijg ik mijn waarborg terug?

Bij het ophalen van de huurauto voldoe je een waarborg. De borg is voor de lokale wagenparkaanbieder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt! Nadat je de huurauto hebt ingeleverd, wordt de waarborg weer vrijgegeven of overgeschreven op je rekening. Bij teruggave van de waarborg kan het op twee verschillende manieren gaan: als de waarborg is afgeschreven van je creditcard, dan wordt het bedrag binnen 10 dagen weer overgemaakt. Is het bedrag gereserveerd? Dan kan het tot 30 dagen duren voordat het bedrag is vrijgegeven. Mocht je het na deze periode nog niet terug hebben, dan is het handig om contact op te nemen met onze afdeling customer care. Zij vragen dan meteen voor je na waarom de waarborg nog niet terug is!
Heb je schade aan de huurauto? Het kan zijn dat het schadebedrag dan wordt ingehouden op de waarborg en dat je dus een kleiner bedrag terugkrijgt. Maar geen zorgen! Bij Sunny Cars draai jij niet op voor deze kosten. Nadat je de schade bij ons hebt ingediend via het online declaratieformulier gaan wij er meteen mee aan de slag, zodat jij je geld zo snel mogelijk terug hebt.

Bij de verhuring staat 21-65 jaar. Kun je niet meer huren als 65+?
De maximumleeftijd kan verschillen per lokale wagenparkaanbieder. Soms is dit 65, in andere gevallen is dit 75. In de huurvoorwaarden vind je altijd terug wat de minimum- en maximumleeftijd is.

Wat zijn de openingstijden van de verhuurder?


Sunny Cars werkt met verschillende lokale wagenparkaanbieders samen en die hebben allemaal verschillende openingstijden. We kunnen dus pas iets zeggen over de openingstijden als we weten bij welke lokale wagenparkaanbieder jouw autohuur is ondergebracht. Ben je tijdens het maken van je reservering op zoek naar de openingstijden van de verhuurder? Deze worden niet vermeld op onze website.
Hoe werkt het dan? Vul altijd netjes je zoekopdracht in op onze website en voer je ophaaltijd en inlevertijd in. Aan de hand van die opdracht zoeken wij de huurauto’s die aan jouw zoekopdracht voldoen. Alle huurauto’s die getoond worden, zijn dus geopend op het moment dat jij de huurauto wil ophalen.
Als je de huurauto ophaalt buiten de openingstijden van het verhuurkantoor, dan wordt dit ook netjes vermeld. In de huurvoorwaarden vind je dan terug wat de extra kosten hiervoor zijn. Na het maken en betalen van je reservering ontvang je de voucher waarop staat vermeld waar je de huurauto kunt ophalen en wat de openingstijden van het verhuurkantoor zijn.