Le Tartare

Wie op reis naar Italië gaat, doet dit voor diverse redenen, maar ongetwijfeld ook voor de heerlijke Italiaanse keuken. Op restaurant gaan, maakt immers ook deel uit van een geslaagde vakantie.
Deze zomer leerden we een restaurantje in Toscane kennen en dat verborgen pareltje willen we graag met jullie delen.

Le Tartare, de naam van het restaurantje, ligt in Chiusi Scalo (de benedenstad) in de omgeving van de gezellige stationsbuurt. Heel bereikbaar dus voor wie in Toscane verblijft, maar ook dichtbij Umbrië. Vanuit Lazio is het iets verder, alhoewel Chiusi vlot bereikbaar is via de autostrade, maar wij vinden het de moeite om hiervoor iets verder te rijden..

Het restaurantje is vooral gekend voor de visgerechten, allemaal gemaakt van verse vis en schaaldieren. Keuze genoeg op de menukaart. Wie niet kan kiezen, kan een assortiment nemen van antipasti, crudi (rauwe vissoorten) en/of primi piatti. Allemaal overheerlijk!

Voor wie niet van vis houdt, zijn er diverse alternatieven op de kaart (vlees, pastagerechten). Alle gerechten voldoen aan hoge kwaliteitsvereisten en de pasta is zelfgemaakt.
Sluit zeker je maaltijd af met een zelfgemaakte tiramisu. Het was de beste die we ooit proefden!

Eten in Le Tartare is een aangename belevenis. Er is een terras buiten, maar ook binnen is het aangenaam zitten. Je wordt er hartelijk ontvangen door eigenaar Maurizio en ook het personeel is vriendelijk en professioneel. Ze geven graag toelichting over de gerechten en het rijke assortiment wijnen.

Le Tartare Cucina & Vini, Via Pasubio 13, Chiusi. Tel. +39 0578223184. Gesloten op woensdag

Extra foto's

Plaats een reactie