Kaasmakerij Marras

Het echtpaar Francesco en Antonietta Marras zijn van Sardische afkomst. Ze kwamen in 1987 aan in Tuscia (het noorden van Lazio), in de omgeving van de prachtige stad Tuscania. De streek wordt de ”maremma laziale’ genoemd (de maremma bevindt zich niet alleen in Toscana maar strekt zich ook uit over Lazio). Zoals veel Sarden, zijn de voorouders van Francesco schaapherders die ook kaas maakten.

De schapenkazen van Francesco genieten een goede faam in de streek. Veel restaurants die locale producten gebruiken, kopen er hun kazen. In het restaurant Terziere di Poggio in Tuscania kan je verschillende kazen als antipasti proeven. Ze maken er een ook lekkere crème als dessert, gemaakt van de ricotta van Marras en ‘gelato di ricotta’ genoemd.

Francesco is een prima leraar, hij komt regelmatig uitleg geven over kaasmaken in de vermaarde Boscolo Academy in Tuscania. Wil je ook eens een didactische les of degustatie bij Francesco meemaken, neem dan contact op via [email protected] voor een bezoek. Francesco toont gedurende een didactische sessie het hele productieproces van kaas en ricotta. De kinderen kunnen meehelpen en je kan er jonge en gerijpte kazen proeven, vergezeld van een glaasje wijn uit de streek. Een leuke activiteit voor jong en oud!

 

ricotta2ricotta4

 

ricotta3ricotta6

 

ricotta5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra foto's

Plaats een reactie