Boscolo Etoile Academy

Als je Tuscania bezoekt, ga dan ook eens binnen in de “Boscolo Etoile Academy”. Dit is een gereputeerde kookacademie waar studenten opgeleid worden in de haute cuisine en de patisserie.

boscolokloosterboscolokeuken

boscolofrescoDe kookschool is gevestigd in het 14de eeuwse San Francescoklooster aan de rand van het historisch centrum van Tuscania. Het klooster had vroeger een kerk waarvan alleen nog enkele muren overeind staan, met enkele prachtige fresco’ s. Het geheel vormt een uniek kader en vanaf de kerk heb je een uitzicht op de omgeving, op de hoger gelegen kerk San Pietro, en op de lager gelegen groenten- en kruidentuin.

 

IMG_8525

 

 

 

 

 

 

boscolotuinboscolosanpietro

 

boscolokoekjesDe kookacademie is het levenswerk van Rossano Boscolo, afkomstig uit een familie die wereldwijd luxehotels uitbaat. Hij biedt diverse cursusprogramma’ s aan voor chefs en banketbakkers. Maar ook als hobbykok kan je kiezen uit een zeer uitgebreid pakket cursussen voor koken (met als thema o.a. verse pasta’ s, risotto’ s, vis- en vleesgerechten, vegetarische gerechten, feestmenu’ s…), voor patisserie (o.a. kerst- en paasgebak, patisserie voor allerlei diëten, patisserie op basis van bladerdag, kruimeldeeg, chocoladebereidingen) en wijncursussen. Er zijn zelfs al cursussen voor 1 dag.

 

De kookacademie beschikt over een goed uitgeruste designkeuken, vergaderzalen, een restaurant, een cafetaria, maar ook een multimedia bibliotheek met tal van historische kookboeken. Er zijn ook 32 hotelkamers waar de cursisten kunnen overnachten.

Voor info en prijzen, contacteer [email protected]

Extra foto's

Plaats een reactie