Te huur/te koop: Italiaans kasteel

Italië heeft een enorm kunstpatrimonium (kunstvoorwerpen, historisch waardevolle gebouwen enz.), maar dat kost de staat heel veel onderhoudsgeld. Het Italiaans Agentschap voor Staatseigendommen probeert daarom zo veel mogelijk onroerend goed, dat te waardevol is om te verkopen, te verhuren. Ook het kasteel van de familie Orsini in Soriano nel Cimino is te huur (De Standaard – 11 maart 2014).

DSC_0216

 

Wie er echter al altijd van gedroomd heeft om een kasteel te kopen, kan ook in Italië zijn gading vinden. Er is een prachtig kasteel te koop in de streek van Bagnoregio. Het kasteel ligt op een hoogte, te midden van olijfbomen en het heeft een toeristisch interessante ligging (tussen Orvieto en Viterbo). Het was oorspronkelijk in de 15de eeuw een klooster en werd in de 17de eeuw uitgebreid. Er is een kapel met 15de eeuwse fresco’s, en de inboedel is een echt museum. Het kasteel is perfect onderhouden en wordt nu uitgebaat als een hotel en Bed&Breakfast. Er is een panoramisch zwembad, met rond het kasteel afzonderlijke huisjes voor de gasten. Ook binnen het kasteel zijn er 5 prachtige slaapkamers. De professionele keuken is heel goed uitgerust, en er kunnen ook trouwfeesten georganiseerd worden. De charmante eigenaar is echter meer dan 80 jaar en moet nu noodgedwongen, wegens gezondheidsredenen en wegens geen opvolging, met pijn in het hart zijn geliefde kasteel van de hand doen.

De prijs voor zo’n kasteel ligt uiteraard in een hogere prijsklasse, maar is echt een koopje. Ik weet dat er een ander kasteel te koop staat op minder dan 50 km en waarvoor het dubbele gevraagd wordt. Het is ideaal voor wie er een mooi project voor een hotel/restaurant wil starten. Hopelijk komt het kasteel niet in handen van Chinezen en Russen…

 

Plaats een reactie