Namo Ristobotega in Tarquinia

Tarquinia is een stad in la Tuscia met veel troeven: het nationaal archeologisch museum, de Etruskische necropolis (werelderfgoed van de Unesco), het gezellige oude centrum met talrijke interessante monumenten en kerken…. Maar we ontdekten op een warme zomeravond in augustus nog een reden om Tarquinia te bezoeken: Namo Ristobotega.

Ristobotega is een slowfood restaurantje waar je hartelijk ontvangen wordt door de sympathieke Marcello. Zijn vrouw Tiziano staat samen met haar team aan het fornuis en verrastte ons met verfijnde gerechtjes.

De lady chef kookt volgens de seizoenen en maakt daarbij gebruik van zo veel mogelijk streekprodukten en van bedrijven die oog hebben voor het milieu en voor het dierenwelzijn. Op de menukaart staan alle produkten vermeld met de naam van de producent, zoals kikkererwten van Valentano, frambozen van de Monti Cimini, eieren van Tarquinia, zeezout van Trapani, vlees van speciale rassen, honing, caciofiore (deze kaas wordt gemaakt met stremsel op basis van wilde distels en wordt de voorloper van de pecorino romano genoemd)… Ook wie vegetarisch wil eten, vindt hier zijn gading.

Enkele gerechtjes:

Marcello bedient de gasten en geeft met veel plezier uitleg over de producten en de wijnen. En tussen de gerechten komt Tiziana aan de tafels om met de gasten kennis te maken.

Ook de locatie is prachtig. Er is een prachtig panoramisch terras met zicht op zee. Bij helder weer kan je zelfs Corsica zien liggen in de verte.

Vanaf het panoramisch zicht is het ’s avonds genieten van de zonsondergang

Namo restobotega is een parel en heeft terecht een vermelding in de Michelingids.

Je vindt Namo juist buiten de muren van het historisch centrum van Tarquinia.
Adres: Via Giovanni Battista Marzi 1, Tarquinia. Tel. +39 0766731637
Wel opletten voor de ZTL, je parkeert dus het best buiten de ZTL zone. Ben je toch in de ZTL zone binnengereden, dan kan Marcello dit regelen bij de gemeente.

Plaats een reactie