Evo in Andria

Wie in de streek van Bari verblijft, kan enkele mooie bezienswaardigheden bezoeken: het mooie havenstadje Trani aan de Adriatische zee, Bari, hoofdstad van Puglia en stad van San Nicola, Bitonto met zijn prachtige kathedraal, het mysterieuze kasteel van Castel del Monte….
Andria is niet echt een toeristische trekpleister, maar toch ontdekten we er een reden om het stadje te bezoeken: er is een prachtig ‘museo del confetto di Giovanni Mucci’. Bij toeval vonden we er echter nog een troef: het restaurant Evo.

Evo is een bistrot/restaurant dichtbij de kathedraal en ontstond in 2013 op intitiatief van 2 gemotiveerde jonge gasten die de lokale keuken wilden promoten en hiervoor lokale producten gebruiken. De naam Evo verwijst trouwens ook naar de afkorting Extra Vergine d’ Olio, één van de belangrijkste producten van Puglia, die ze in al hun creaties gebruiken. Ze hebben een menu die dagelijks wijzigt en ze zijn zeer creatief.
Ook het interieur is eigenzinnig ingericht met vinylplaten en posters. De vinylplaten gebruiken ze zelfs als onderzetter voor de borden.

Hoewel we al laat over de middag toekwamen en er niemand meer was, waren we welkom en kregen we nog een geweldig middagmaal voorgeschoteld. We betaalden voor 3 heerlijke antipasti slechts 15 euro (water en coperto inbegrepen).
Zeker een bezoek waard als je in de Antica Masseria in Bari verblijft!

Evo, via la Corte 2, Andria. Tel. +39 3890942022

Extra foto's

Plaats een reactie