Wijnbouwer Sergio Mottura

Sergio Mottura is een wijnbouwer uit Civitella d’ Agliano en is bekend in de regio, maar ook in het buitenland, voor zijn hoog niveau van biologische wijnen. De wijn is herkenbaar door de etiketten met het ‘istrice’ (stekelvarken), dat staat als symbool voor de natuurlijke wijnen, omdat dit dier alleen voorkomt in de ongerepte natuur.

mot

IMG_0796

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergio Mottura startte in 1964 in deze zone en heeft intussen reeds 37 hectares, beplant met de druivensoorten grechetto, verdello, procanico, en montepulciano. Maar de vruchtbare vallei van de Tevere is ook een optimale habitat voor sauvignon, chardonnay, pinot nero en merlot. De witte wijn ‘Poggio della Costa’ wordt aanzien als één van de grote witte wijnen die Italië rijk is.

mottura2

Sergio is reeds 73 jaar, maar is nog steeds gepassioneerd door wijn. Hij wordt bijgestaan door zijn sympathieke vrouw Alessandra en 2 zonen.

Een rondleiding kan vanaf 4 personen. Je krijgt een rondleiding (in het Italiaans of in het Engels) in de wijngaarden, gevolgd door een uiteenzetting en degustatie in de cantina in het historische centrum van Civitella d’ Agliano. Je kan kiezen uit verschillende formules. Wie kiest voor de meest uitgebreide formule, kan na de rondleiding in de wijngaard en de wijnkelder in stijl proeven van een gastronomisch 5-gangen menu gemaakt van locale producten, vergezeld van een 10-tal wijnen, ingeschonken door de maestro Sergio himself. Een aanrader!

Ook voor kookcursussen of voor deelname aan de wijn- of olijvenoogst kan je bij Mottura terecht. Inlichtingen via [email protected].

motturakeldermotturarest

 

 

Extra foto's

Plaats een reactie