Wachten in de luchthaven Leonardo da Vinci in Rome

Wachten op een vlucht in een grote en drukke luchthaven als Leonardo da Vinci in Rome is nooit heel aangenaam. Je moet er meestal 2 uren vooraf zijn en als je vlucht vertraging oploopt, duurt het nog langer.

Er zijn veel winkels voor wie zijn tijd wil doorbrengen met shoppen en ook heel wat restaurants, snackbars, wijnbars, fastfoodtenten…. Meestal is de kwaliteit er niet altijd even goed, is het erg druk of betaal je veel. En op het eind van een vakantie zijn de zakken meestal leeg…

Sinds verleden jaar is er op een rustige plaats in de luchthaven een restaurant bijgekomen van de sterrenchef Antonello Colonna. In Terminal 1, aan gate B7 is er een roltrap naar de eerste verdieping.  Je komt er terecht in een open restaurant waar je à la carte kunt eten. Veel piloten en airhostessen komen er.  Op het eerste zicht ziet het er duur uit, maar het restaurant heeft ons aangenaam verrast. De bediening is erg vriendelijk, je hebt er veel plaats aan tafel, het is er niet te druk. Uiteindelijk zijn de prijzen niet duurder dan in de andere betere drukke restaurants in de luchthaven.
Een interessante formule is het buffet. Voor slechts 16 euro kan je zo veel keer aanschuiven aan een rijk buffet van antipasti en secondi. Er is een grote keuze van vis, vlees, aardappelen, pasta, rijst en groenten. Ook het buffet van de desserts is een aanrader (fruit, gebak….). Alles wordt veel aangevuld. Ook voor een ontbijt is dit the place to be.

Er is veel plaats en de tafels zijn netjes gedekt met veel ruimte. Een oase buiten de drukte van de luchthaven!

Antonello Colonna Open Bistro, Aeroporto Leonardo da Vinci Fiumicino, Terminal 1, B7, eerste verdieping.

Opmerking: we merkten bij onze laatste vlucht op dat het restaurant er niet meer is. Jammer! Ga zeker niet naar het zelfbedieningsrestaurant ernaast, want het is niet goed van kwaliteit (december 2019)

Extra foto's

Plaats een reactie