Vliegtuigtickets boeken

Om naar Italië te gaan, is het meestal gemakkelijk en goedkoop om het vliegtuig te nemen. Enkele tips om een vliegtuigticket te boeken:

  • Via de website www.skyscanner.net kan je verschillende maatschappijen vergelijken.
  • Soms is het goedkoper om je heen- en terugvlucht apart te boeken bij een verschillende maatschappij.
  • Het tijdstip waarop je boekt speelt ook een rol. Normaal gezien heb je goedkope tickets als je 7 maanden vooraf boekt, ook 6 weken vooraf kan interessant zijn. Wie op het laatste moment boekt, doet normaal geen voordeel, dan zijn de laatste tickets meestal heel duur.
  • De meeste maatschappijen komen op dinsdagnamiddag 15u naar buiten met hun promoties. Daarom is het soms voordeliger om op dinsdagavond te boeken dan tijdens het weekend.
  • Als je flexibel van dag bent om te vliegen, kan dat je ook veel voordeel opleveren. Vliegen in de week is meestal goedkoper dan vliegen in het weekend. Ook al is je verhuur van je vakantiewoning van zaterdag tot zaterdag, er zijn mogelijkheden om op bepaalde plaatsen vanaf 3 nachten te boeken (Agriwellness Resort Traldi, Agriturismo Villa Torriti, Rome… en veel plaatsen in het laagseizoen)
  • Kijk eens over de grens. Misschien woon je dicht bij de Nederlandse grens en kan je ook via Eindhoven vliegen? Of voor wie in West-Vlaanderen woont, is het noorden van Frankrijk ook een optie.
  • Meestal kost de parking aan de luchthaven veel geld. Er zijn echter hotels (bijvb. in Charleroi) die zich in de buurt van de luchthaven bevinden en waar je voor weinig geld een overnachting kan boeken met de mogelijkheid om je wagen er gedurende een periode gratis te laten staan. Meestal spaar je hierbij en het is ook handig als je een vroege vlucht hebt.
  • Wis je cookies en boek incognito, want alles wordt bijgehouden. De maatschappijen gebruiken je ip-adres, zodat je steeds hogere prijzen krijgt als je opnieuw op dezelfde website terechtkomt. Hetzelfde geldt trouwens voor het boeken van een huurwagen.

 

Plaats een reactie