Vis eten in La Cambusa

Als je verblijft in de B&B Le Zagare in het mooie havenstadje Castellamare del Golfo (Sicilië), is een bezoek aan een visrestaurant een must. In de gezellige haven vind je er verschillende goede visrestaurantjes, maar La Cambusa is een topper!

La Cambusa is één van de oudste visrestaurants in Castellamare en is een begrip. Er kwamen hier ook al veel bekende personaliteiten eten. Het woord verwijst naar het Nederlandstalige woord ‘kabuis’, dat een keuken in een schip betekent. De eigenaars zijn 2 broers die zelf vissers en zoons van een visser geweest zijn. Ze weten de verse vis die binnenkomt goed te kiezen.

Dit restaurant is een prima restaurant als je vis wil eten. Je kan zelf de vis uit de toonbank kiezen en die maken ze dan klaar op de manier die je wil. Wij kozen voor een lekkere vis klaargemaakt in de oven in een zoutkorstdeeg. Lekker!
Maar ook hun pasta is lekker. De busiate trapanesi worden in eigen huis klaargemaakt.

Als afsluiter moet je zeker ook één van hun lekkere Siciliaanse desserts proeven, zoals een cannolo, cassatelle…. Ze hebben zelfs een originele presentatie van een cannolo: il cannolo malfatto.

Wie in de B&B verblijft, krijgt hier een korting van 10%.

Ristorante La Cambusa, via don L. Zangara 67, Castellamare del Golfo. Tel. +39 092430155
Elke dag open over de middag en ’s avonds.

Extra foto's

Plaats een reactie