Tuscia Flower

Het noorden van Lazio is een aaneenschakeling van verborgen pareltjes op gebied van cultuur, natuur, kunst… Er zijn verschillende mooie tuinen, zowel renaissance tuinen (Villa Lante in Bagnaia, Parco dei Mostri in Bomarzo..), kunsttuinen, maar ook bloementuinen.
In de streek bevindt zich de grootste pioenrozentuin ter wereld, met een collectie van meer dan 600 variëteiten van pioenrozen.
Sinds kort heeft la Tuscia Viterbese er echter een interessante attractie bij: een tulpentuin.

De tulpentuin van Tuscia Flower met panoramisch zicht op Montefiascone

Drie jaar geleden startte Filippo met een tulpentuin buiten het centrum van Viterbo. De tuin, Tuscia flower, werd steeds groter en dit jaar heeft hij 500.000 tulpenbollen geplant. Het is een prachtige tuin geworden vol met tulpen met verschillende kleuren en variëteiten.

Je betaalt 10 euro ingang, maar voor die prijs kan je 6 tulpen naar keuze plukken. Er staan ook picknicktafels opgesteld, zodat je er een echte uitstap kan van maken. Voor kinderen zijn er speeltuigen en een konijntje.

Filippo heeft trouwens nog meer en grotere plannen: voor volgend jaar voorziet hij 1 miljoen tulpenbollen aan te planten.
En wie in de zomer komt, kan genieten van hetzelfde concept maar dan met zonnebloemen. Je zal er verschillende en ongekende variëteiten van zonnebloemen kunnen bewonderen. En mits reservatie zal je er kunnen eten. Een niet te missen attractie voor de toeristen die volgende zomer in de streek zullen zijn!

Plaats een reactie