Sugar in Arezzo

Arezzo is een middeleeuws stadje in Toscane met één van de mooiste pleinen van Toscane. Iedere eerste zondag van de maand vindt hier een bekende antiekmarkt plaats. Het stadje is ook bekend door bepaalde scènes uit de film ‘La vita è bella’ die zich hier afspeelden.

Tijdens een wandeling door de middeleeuwse straten, viel onze aandacht op de winkel ‘Sugar’ aan de Corso Italia. Sinds september is er een luxueuze modewinkel geopend in het 18e eeuwse Palazzo Lambardi. Dit gebouw was eigendom van de familie Lambardi en werd op een schitterende wijze gerestaureerd. Alle details, zoals een oude schoorsteen, fresco’s, houten plafonds… werden geïntegreerd in het nieuw concept. Op de benedenverdieping heeft men tijdens de restauratiewerken in 2007 mozaïeken ontdekt van een Romeinse domus.
Verder is er een mooie tuin, een bar, een luxe relais op de bovenste verdieping met 12 kamers, maar ook een galerij die voorzien is voor tentoonstellingen. Een prachtig project van de architect Vicenzo De Cottiis, in opdracht van de eigenaar Beppe Angiolini, die tevens de voorzitter is van de ‘camera della moda’.

Ook de opening van de winkel op 13 september was memorabel: het marktplein van Arezzo was gevuld met eetstalletjes, special acts, en er waren ook talrijke VIP’s aanwezig, zoals de choreograaf van Madonna, Max Gazzè…

Deze winkel is een unicum voor de stad Arezzo, een geslaagde combinatie van archeologie, kunst, design, tuin, mode…. Echt de moeite om te bezoeken, je valt van de ene verbazing in de andere. Om hier iets te kopen, moet je wel een speciale smaak hebben en vooral een goed gevulde portemonnee…

Extra foto's

Plaats een reactie