Siciliaanse desserts

Sicilië is een culinair paradijs, en ook op gebied van zoetigheden zijn de Sicilianen gekend. Hun zoete lekkernijen hebben meestal een Arabische oorsprong, die teruggaat naar de tijd van de Arabische bezetting in de 9e tot de 11e eeuw. Sicilië brengt heel wat producten voort die in nagerechten en koekjes verwerkt worden, zoals citrusvruchten pistache (van Bronte), amandelen (o.a. uit Noto), …. Overal vind je winkeltjes vol zoetigheden in alle kleuren en vormen. Niet ideaal dus als je op dieet bent…

In Sicilië vind je heel lekkere koekjes, gebak, noga, ijs, granita… Hieronder enkele van de meest bekende desserts die meestal op de menukaart in restaurants voorkomen:

Cannolo

Letterlijk betekend cannolo: buis. Het is een krokant gefrituurd deegrolletje dat gevuld wordt met een zoete vulling. Meestal is de vulling gemaakt met ricotta van schapenmelk, afgewerkt met chocoladesnippers. Ze kunnen echter ook afgewerkt worden met andere ingrediënten, zoals pistache, amandelen…

 

 

 

 

Cassata Siciliana

Deze traditionele taart is een soort cake, meestal gevuld met ricotta of een andere vulling (die ook gebruikt wordt in cannoli). Een cassata is ook meestal afgewerkt met marsepein en citrusvruchten en geconfijte kersen.

Cassatelle

Dit zijn een soort ravioli die opgevuld zijn met ricotta en gefrituurd. Afgewerkt met poedersuiker, kaneel of chocolade. Lekker!

Extra foto's

Plaats een reactie