Sapori di ieri

‘Sapori di Ieri’ of ‘Smaken van gisteren’ is een bedrijfje van Antonella Finocchi. Antonella had jarenlang een mooie functie in een groot bedrijf, maar ze koos er voor om een totale carrièreswitch te maken. In haar dorp van afkomst, Caprarola, en dichtbij het Palazzo Farnese, startte ze een bedrijfje waar ze de producten uit de streek en uit haar eigen tuin verwerkt. Hierbij maakt ze gebruik van bepaalde recepten van haar grootmoeder. De sympathieke Antonella gaf ons met veel enthousiasme uitleg en ze liet ons proeven van enkele producten.

Caprarola is een prachtig dorpje, gelegen op 600m hoogte en het is omgeven door bossen. Het is dicht gelegen bij de Monti Cimini en het vulkanisch meer van Vico. Caprarola is heel belangrijk voor de productie van hazelnoten. Maar de streek brengt ook kastanjes en olijven voort.

Antonella verwerkt de hazelnoten niet alleen in zoete producten (koekjes, likeuren), maar ze maakt er ook aperitiefkoekjes en een pastasaus van. Van de vruchten uit haar tuin, maakt ze verrassende confituren en sausjes. Zo heeft ze enkele verrassende combinaties van confituren ontwikkeld: mandarijn met pompoen, pruim met gember, perzik met groene appel, pruim met kaneel… In haar tuin kweekt ze ook kruiden, zoals salie, rozemarijn, oregano, tijm, munt, wilde venkel. Deze kruiden worden vers bewaard in zout. Verder heeft ze in haar gamma nog allerlei compotes, gemaakt met pompoen, aubergine, courgette…, ideaal in combinatie met kaas. En de ingrediënten die ze niet in de streek kan vinden en die ze elders moet kopen, hebben allemaal een biolabel.

Intussen biedt ze ook andere producten aan zoals pasta van hennepbloem (gemaakt in het dichtbij gelegen Canepina), natuurlijk fruitsapjes, …

Antonella is al lang niet meer in de regio alleen gekend, haar producten worden ook al elders in Italië verkocht.

 

 

Extra foto's

Plaats een reactie