Processione dei Misteri

Op veel plaatsen in Sicilië herdenkt men tijdens de Settimana Santa het lijdensverhaal van Christus. Eén van de meest bijzondere tradities is de ‘Processione dei Misteri’ in Trapani.

Al meer dan 400 jaar is er op goede vrijdag een processie met ‘i misteri’. Dat zijn kunstwerken die gemaakt zijn in doek, hout en lijm (een soort papier-mâché) en die de verschillende fasen van het passieverhaal en de dood van Christus uitbeelden. De beelden zijn versierd met zilver en bloemen en zijn gemaakt in de 17e en 18e eeuw door kunstenaars. Elke vereniging heeft een beeld, vandaar de naam (komt van mestiere, wat ambacht betekent). Gedurende het jaar worden de beelden bewaard in de Chiesa del Purgatorio. Vanuit die kerk start de processie om 14u. 

De stoet is een echt spektakel die doet denken aan de film the Godfather. Mannen gekleed in zwarte pakken, torsen gedurende een volledige dag de zware draagbaren, wiegend op de dramatische tonen van de fanfares. Een bijzonder spektakel dat je zeker niet mag missen als je in Sicilië verblijft.

Vanuit Residence le Zagare kan je gemakkelijk Trapani bereiken om dit spektakel mee te maken.

Extra foto's

Plaats een reactie