Pasquetta

Pasquetta of paasmaandag is traditioneel in Italië de dag waarop de Italianen massaal naar het platteland trekken voor een picknick of barbecue. Er worden hiervoor mooie plekjes uitgekozen in de natuur.

pasquetta8pasquetta2

We waren verleden jaar met Pasquetta in Italië en we werden er uitgenodigd door vrienden. Het was een leuke bedoening om eens mee te maken. Iedereen bracht wel iets mee, zelfs tafels en stoelen werden met een kleine oude Fiat aangebracht. Het gezelschap was heel uitgebreid en verscheiden, zelfs de pastoor en de hond Camilla waren er aanwezig.

pasquetta5pasquetta4

Er werd uitgebreid gegeten, veel gekwetterd en gelachen. Nadien werd alles terug opgeladen en verplaatste iedereen zich naar een andere plaats om te wandelen. Daarna werd koffie gedronken bij iemand thuis. Toen we dachten dat het feest voorbij was, kwam de kleine Fiat met de tafels weer bij iemand anders thuis toe, waar iedereen opnieuw druk in de weer was met het zetten van de tafels en het maken van bruschette, pasta… voor het avondmaal. We hadden nog geen honger, maar er was geen ontkomen aan…

 

 

Extra foto's

Plaats een reactie