Palazzo Valentini in Rome

Het Palazzo Valentini is een 16e eeuws gebouw waar de zetel van de Provincie Roma is ondergebracht, een mooi gebouw zoals er zo vele zijn in Rome.

In 2010 echter, toen men een ondergrondse parking wilde bouwen, werd hier een unieke Romeinse villa opgegraven. De Domus bestaat uit 2 huizen uit de 3e/4e eeuw na Christus. Het is een zeer luxueuze woning, zelfs uitgerust met een volledig thermencomplex, wat laat vermoeden dat deze villa moet toebehoord hebben aan een rijke aristocratische familie, waarschijnlijk van een senator.

De multimedia rondleiding is al even uniek. Je loopt op een glazen vloer en je wordt meegenomen terug in de tijd. De geschiedenis komt tot leven dankzij de multimediale technieken, waarbij het huis met laserprojecties wordt gereconstrueerd. Je ziet het badhuis, de marmeren vloeren, de mooie mozaïeken, de muren met fresco’s….

Op het einde van het bezoek krijg je nog de zuil van keizer Trajanus te zien. In een projectiezaal worden de bas-reliëfs op de zuil voorgesteld als een stripverhaal met scènes van de verovering van Dacïe (het huidige Roemenië), en op het einde de dood van koning Decebalus en de triomf van de keizer.

Palazzo Valentini, via IV Novembre 119.
Bezoeken zijn gelimiteerd en kunnen enkel mits reservatie, telefonisch of online (www.palazzovalentini.it)

Extra foto's

Plaats een reactie