Locanda del Teatro

In het hart van Umbrië ontdekten we een fantastisch restaurantje, waar we uitstekende herinneringen aan hebben: Locanda del Teatro, een restaurant van het elegante Palazzo Bontadosi op de piazza van het prachtige stadje Montefalco. De zaak wordt met veel passie geleid door het sympathieke duo Paolo en Pasqualino.

Een avond in het restaurant doorbrengen is een unieke ervaring, zowel voor de smaakpapillen als voor de sfeer. Paolo ontvangt je met veel enthousiasme en stelt de gerechten op een bijna theatrale manier voor. Het is een ober op zijn plaats: hij zorgt voor de nodige humor, is discreet en voelt onmiddellijk aan wat de gasten willen. Hij is piekfijn gekleed en serveert alles met de nodige flair en kennis van zaken.

Pasqualino staat in de keuken en zorgt voor heel verfijnde gerechten. Daarbij maakt hij gebruik van veel plaatselijke producten. Hij komt ook graag in het restaurant en kan op een gepassioneerde manier zijn gerechten aanbevelen.

De zaak is heel modern en comfortabel ingericht en ook de wijnkaart is een pareltje. In 2016 ontvingen ze de prijs voor beste wijnkaart in Montefalco. In de zomer kan je buiten eten op het gezellige en zonnige terras.

Dit restaurant was voor ons een echte verrassing. Als je Locanda del Teatro moet omschrijven zou ik volgende woorden gebruiken: gastvrij, elegant, klassevol, verfijnd, verrassend, sympathiek, eenvoudig, lekker, sfeervol, …. Woorden schieten echter tekort. Een raad: ga het zelf ontdekken, en na een bezoek zal je reeds uitkijken naar je volgend bezoek aan Locanda del Teatro!

 

Extra foto's

Plaats een reactie