Lo Zingaro

In het westen van Sicilië ligt er één van de mooiste natuurgebieden van Sicilië: la Riserva Naturale dello Zingaro. Het  is het eerste beschermde natuurgebied in Sicilië en strekt zich uit van Scopello tot San Vito lo Capo over een lengte van 7 km. Het is een echte natuuroase met exotische stranden, mooie baaitjes, prachtige vergezichten en met een interessante fauna en flora. Je vindt er veel plantensoorten waaronder enkele zeldzame die met uitsterven bedreigd zijn en met een beetje geluk kom je op je wandeling enkele jonge wilde everzwijnen tegen. Er zijn enkele informatiepunten in het park en ook een klein museum.

Buiten het schilderachtige dorpje Scopello ligt de hoofdingang (er is ook een toegang in San Vito lo Capo) en kan je je auto parkeren. Je betaalt een toegangsprijs en krijgt er ook een plannetje bij. Er zijn 3 wandelroutes mogelijk: een route langs de kust, een hoger gelegen route en dan een route tussenin. De hoger gelegen route is wel de zwaarste. Je kan hier makkelijk een dag doorbrengen. Het is dus aan te raden om te zorgen voor voldoende drank en proviand. Na een inspannende wandeling doet een duik in het kristalheldere water aan één van de baaitjes deugd. De eerste baai (punta della capreria) is de drukst bezochte, maar als je verder gaat kom je steeds minder mensen tegen.

Als het te warm is om te wandelen kan je ook een boottocht maken vanuit San Vito lo Capo langs de kustlijn van de Zingaro. Snorkelen en duiken behoren ook tot de mogelijkheden. Een aanrader!

Lo Zingaro ligt slechts op een 10tal kilometer van B&B Le Zagare in Castellamare del Golfo. Deze B&B is een ideale uitvalsbasis om het westen van Sicilië te verkennen.

Extra foto's

Plaats een reactie