Le cose buone

In een klein straatje in het historisch centrum van Viterbo is er een mooie zaak die zeker een bezoekje verdient. De naam is ‘Le cose buone’ of ‘de goede zaken’ en dat mag je echt letterlijk nemen.

Renée en Giovanbattista, 2 universitairen van opleiding, begonnen er hun droom. In een mooi historisch pand kan je terecht voor een ontbijt, een middagmaal of een tussendoortje. Ze gebruiken hiervoor allemaal producten ‘a chilometro zero’. Dit betekent dat ze met verse producten werken uit de streek en de beste producten die op de markt te verkrijgen zijn. Hun assortiment dranken bestaat uit eco koffie, biologische theevariëteiten, artisanale bieren en speciale fruitsappen. Hun motto is dan ook biologische producten, duurzaamheid en ecologisch bewustzijn. Tot zelfs het bestek toe voldoet aan die vereisten. Ze behaalden ook een ster in de gids Foodies 2014 van de Gambero Rosso.

Als je de zaak binnenkomt, valt onmiddellijk het groot aanbod op van lekkere gebakjes. Ik denk dat dit wel de zaak is met de meest verfijnde patisserie die ik ooit in Italië gezien heb. De mama van Renée heeft in Rome cursussen gevolgd bij wereldkampioen Leonardo Di Carlo en gebruikt zijn recepten. Het aanbod varieert van dag tot dag: mille feuille met frambozen, kaastaartjes (met ricotta uit de streek), mousse met hazelnoten (uit Caprarola), chocoladekoekjes met pistache (uit Bronte), crumble van perzik, profiteroles met chocolade…

Maar ook voor een zelfgemaakte hamburger of tramezzini kan je hier terecht. Het brood wordt in eigen huis gemaakt en als je binnenkomt zie je de open keuken waar alles gemaakt wordt.

Wie de zaak niet weet zijn, loopt er zo voorbij. Maar als je in Viterbo bent, ga er eens langs. Het is er gezellig, er is een binnentuintje, een bibliotheek met enkele boeken en gratis wifi. Een ontdekking!

Le cose buone, via della Marrocca, Viterbo. Open van 9u tot 21u.

 

 

 

 

Extra foto's

2 Responses to “Le cose buone”

  1. Le Cose Buone

    Thanks a lot!

    • Ludwine Vanacker

      Mi fa piacere che avete visto il mio articolo. Siamo stati da voi un’ altra volta la settimana scorsa.

Plaats een reactie