La Rinascente (Trapani)

Voor wie Trapani bezoekt, heb ik een zoete tip: La Rinascente in de via Gatti.

De via Gatti ligt in een rustig straatje in het historisch centrum van Trapani. Het is even zoeken midden een wirwar van straatjes, maar op de hoek van de straat vind je er het patisserie winkeltje La Rinascente.

Achter de vuile gevel laat niets vermoeden dat er een atelier is waar Giovanni de heerlijkste Siciliaanse desserts en gebak maakt. De tijd is er blijven stilstaan, binnenin zijn nog de originele machines van toen Giovanni begon. Ook Giovanni zelf is al lang op pensioenleeftijd, maar hij werkt nog elke dag met passie en met kwaliteitsproducten, en dat smaak je in de producten die hij aflevert.

Hier vind je de lekkerste taarten, o.a. de cassata. Wil je een cannolo bestellen, dan worden die ter plaatse gevuld, zodat ze krokant en vers blijven. Ons favoriete gebak is echter de ‘graffa’, een soort van berlijnse bol, maar dan minder vettig, gevuld met een vulling van ricotta en chocoladesnippers. Nadat we dit gebak geproefd hadden, bestelden we de dag erop een nieuwe lading graffe. Giovanni stond ons al zwaaiend op te wachten. Die vriendelijkheid alleen al is een omweg meer dan waard!

 

Extra foto's

Plaats een reactie