La notte delle candele

De laatste zaterdag van augustus wordt het mooie dorpje Valerano in Lazio overspoeld door bezoekers voor een evenement dat ieder jaar meer volk aantrekt: ‘la notte delle candele’. Het was dit jaar reeds de twaalfde editie van het evenement en ik kon het gelukkig dit jaar meemaken.

Bij het naderen van het dorp was het moeilijk om een parkeerplaats te vinden, reeds van ver stonden auto’ s langs de weg geparkeerd. Voor deze editie kwamen immers 20000 bezoekers af, waaronder veel buitenlandse toeristen.

Wanneer het donker wordt, worden de lichten in het dorpje gedoofd en krijgt het middeleeuws centrum een feeeriek aanzicht met 100000 kaarsjes die aangestoken worden. Iedere gevel en trap van de huizen staan vol kaarsjes en mensen hebben er ook figuren mee gemaakt. Bepaalde thema’s komen aan bod zoals de brug van Genova, bootvluchtelingen… Diverste straatartiesten zijn verspreid over het dorpje en op de gevels van de huizen worden beelden geprojecteerd. De moeite om mee te maken als je in die periode in de streek bent. Al is het nog de vraag of het kleine dorpje nog meer bezoekers aankan in de volgende jaren.

Extra foto's

Plaats een reactie