La Bussola

La Bussola is een visrestaurantje gelegen in Porto Santo Stefano, een mooi havenstadje gelegen in het noorden van het schiereiland Monte Argentario (zuid Toscane). Juist voor je het stadje binnenkomt, heb je een prachtig zicht op de schilderachtige baai. Vanuit de haven kan je de veerboot nemen naar het eiland Giglio. Het stadje boven op het eiland behoort tot de mooiste dorpen van Italië, maar het eiland kwam vooral in het nieuws door het cruiseschip de Costa Concordia die er zonk voor de kust.

Aan de haven in Porto Santo Stefano vind je verschillende kraampjes waar lokale vissers elke dag hun vers gevangen vis te koop aanbieden. Het restaurantje La Bussola ligt er vlak naast. Van buiten is het niet aantrekkelijk, maar het is er aangenaam zitten en de service is er uitstekend.
De keuken is vooral gericht op visgerechten: risotto, gnocchi, vers gemaakte pastagerechten…. alles bereid met vis en zeevruchten. De ober komt aan tafel de verse vis presenteren waaruit je kan kiezen. De keuze van bereidingen is groot: gebakken, gestoomd, in de oven bereid, in zoutkorst… De ober kent zijn vak en komt de bereide vis dan aan tafel fileren en op het bord schikken. We aten zelden vis die zo lekker bereid was!
Ook de wijnen mogen er zijn, er is een uitgebreide kaart met ook lokale wijnen. Blijkbaar zijn de desserts er ook top, maar dat zou te veel geweest zijn.

La Bussola is op elk gebied een aanrader voor wie vis wil eten. Parkeren in Porto Santo Stefano is wel een hele uitdaging!

La Bussola, Piazza Facchinetti 11, Porto Santo Stefano. Tel. +32 0564814225

 

Extra foto's

Plaats een reactie