L’ antica latteria

L’ antica latteria wordt beschouwd als de beste ijszaak van Viterbo. De zaak bestaat reeds sinds 1960 en was oorspronkelijk een winkel van melkproducten, vandaar de naam ‘latteria’. De tweede generatie begon met de verwerking van de eigen producten en de productie van ijs. Nu is de derde generatie aan zet en er wordt nog met evenveel passie en uitstekende ingrediënten ijs gemaakt.

De prijzen zijn er klein en het assortiment groot: ijstaarten, semifreddo, coupes, wafels, brioches, schepijs…. De meest bekende soorten zijn: ‘schiaffo del papa’ en ‘ha capito come!!!’. Er zijn ook verscheidene variaties van chocoladeijs, met verschillende gehaltes van cacaopercentage, chocolade met rum… Ook ter gelegenheid van het feest van Santa Rosa op 3 september wordt er een speciale ijssoort gemaakt: il gelato dei facchini. Intussen ontving L’ antica latteria reeds verscheidene onderscheidingen, o.a. van Tripadvisor. In 2017 kreeg de zaak zelfs een vermelding in de Gambero Rosso!

De ijszaak bevindt zich net binnen de stadsmuren aan de Porta della Verità. Ideaal om eerst het interessante museum het Museo Civico te bezoeken en daarna de ringweg over te steken om te genieten van het beste ijs van Viterbo!

Extra foto's

Plaats een reactie