Kussen uit Perugia

De Baci van Perugina zijn bekend in heel Italië en ook erbuiten. Je vindt ze in Italië op veel plaatsen: in winkels, bars, luchthavenshops… De bonbon bestaat al sinds 1922 toen Luisa Spagnoli een bonbon maakte met een vulling van hazelnoot, chocolade en melk. Bovenop is er een volle hazelnoot en het geheel is bekleed met een chocoladeglazuur. De naam ‘bacio’ (of de kus) is ontleend aan het bekende schilderij van Francesco Hayez dat zich in in Milaan bevindt. De afbeelding van dit schilderij kwam oorspronkelijk voor op de verpakking van de baci.

 

Iedere bonbon is verpakt in een zilverpapiertje met een liefdesboodschap. De spreuken zijn afkomstig van allerlei beroemdheden. Vanaf het begin waren de baci een gigantisch succes en ze werden al vlug wereldwijd verkocht. Het was een ideaal geschenk voor geliefden en voor iedereen die zijn liefde aan iemand wou uitdrukken. Intussen is het gamma uitgebreid met andere chocoladebonbons, chocoladetabletten, paaseieren…

Je kan de fabriek in Perugia bezoeken. Je krijgt er een rondleiding die begint met een film. Daarna kan je in een zaaltje zien hoe de producten, de verpakking en de publiciteit geëvolueerd zijn doorheen de jaren. Er staat ook een grote ‘bacio’ die gemaakt werd ter gelegenheid van Eurochocolates in 2003. Dit evenement heeft ieder jaar in de herfst plaats in Perugia. Het was de grootste chocoladebonbon ooit gemaakt en de bonbon werd opgenomen in het Guinessboek.

 

Zeer interessant en indrukwekkend is de rondleiding in de productiehal, waar speciaal voor de bezoekers gangen werden gemaakt boven de machines, zodat je de productie van bovenop kan volgen. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij en natuurlijk een bezoek aan de shop.

Een bezoek aan de fabriek van Perugina is een aanrader, vooral bij slecht weer, maar ook bij te warm weer (er is overal airco). Er zijn rondleidingen in het Engels en in het Italiaans. Reserveren is noodzakelijk via de website www.perugina.com.

Extra foto's

Plaats een reactie