Kunstpark ‘Orme su La Court’

Ten zuiden van Asti is er sinds 2003 een mooi kunstpark gelegen tussen de wijngaarden waar de barbera groeit: Orme su La Court. Het park ligt in de gemeente Castelnuovo Calcea in de wijngaarden van Michele Chiarlo, één van de grootste wijnproducenten in Piëmonte. De menselijke creativiteit en de natuur vormen er één harmonisch geheel.

Het parcours is meer dan een kilometer lang en werd bedacht door de kunstenaar Emanuele Luzzati, die het park ontwierp op basis van de 4 natuurelementen: aarde, water, vuur, lucht. Sindsdien werkten ook andere hedendaagse kunstenaars en lieten er hun ‘orme’ (voetafdrukken) na: Marcello Mannuzza, Ugo Nespolo, Giancarlo Ferraris, Chris Bangle…

Op verschillende plaatsen langs de wijnranken zie je ook sculpturen in de vorm van een hoofd, geplaatst op palen. Dit is een verwijzing naar een oud bijgeloof om de wijngaarden te beschermen tegen ziektes.

Op verschillende plaatsen zijn er plaatsen om je te bezinnen en ook observatiepunten. Zo is er een observatietoren in baksteen, waar je een 360 ° zicht hebt op dorpjes, heuvels en de wijngaarden van de streek van Barbarea d’ Asti.

 

 

 

Chris Bangle, een Amerikaans designer, ontwierp de Big Bench, een grote bank die uitziet op de wijngaarden.

Je kan op gelijk welk moment het kunstpark bezoeken, je loopt gewoon door de wijngaard. Op bepaalde momenten worden er ook evenementen en geleide bezoeken georganiseerd.

Extra foto's

Plaats een reactie