Koken met Renée

Ik leerde Renée Abou Jaoudé jaren geleden reeds kennen, toen ze in het historisch centrum van Viterbo een klein maar prachtig winkeltje had: le cose buone. Vertaald: de goede dingen, en dat mag je heel letterlijk opvatten. Renée bood er een assortiment aan van prachtige taartjes en koekjes. Ik zag zelden zo’ n verfijnde patisserie in Italië, een waar paradijs voor zoetekauwen! Ze maakte daarbij gebruik van kwaliteitsproducten en bij voorkeur van plaatselijke producenten zoals ricotta uit Viterbo, hazelnoten uit Caprarola, echte boter (geen margarine), echte vanille… geen aroma’s of kunstmatige stoffen.

Verleden jaar werd ze door de befaamde gids Gambero Rosso bekroond tot één van de beste patissiers van Italië. Ze haalde met 2 taarten een score van 85/100!

 

Nu heeft Renée haar leven een andere wending gegeven. Sinds verleden jaar heeft ze de winkel gesloten en legt ze zich uitsluitend toe op cursussen, ze is ook docent bij Gambero Rosso. Naar eigen zeggen kan ze op die manier meer mensen bereiken en haar technieken doorgeven.

Huisitalie heeft samen met Renée 3 verschillende kookcursussen uitgewerkt:

  • cursus pasta: je leert deeg maken, het deeg uitrollen en snijden, sausen en vullingen maken. Je leert er ravioli, lasagna en fettuccine maken.
  • cursus menu romana: je leert er een typische menu uit Rome maken: spaghetti cacio e pepe, saltimbocca alla romana, crostata di ricotta.
  • cursus Italiaanse desserts: tiramisù, cannoli siciliani, cantucci.

Renée ontvangt groepen in haar gastvrije woning in Viterbo. De cursussen gaan door op dinsdag en zijn voor kleine groepen van 4 tot 10 personen. Je leert er ongetwijfeld nieuwe en verfijnde technieken en nadien kan je alles wat je gemaakt heb samen met de groep opeten. Een aanrader!

Inlichtingen: [email protected]

 

Extra foto's

Plaats een reactie