Kerst in Viterbo

In deze kerstperiode is Viterbo, het kleinere broertje van Rome, omgetoverd tot een waar kerstdorp!
Een grote kerstboom op het marktplein, straten en huizen vol lichtjes, kerststallen en kerstmarkten maken de sfeer bijzonder.
Overal in Italië kan je de kerstsfeer opsnuiven, maar in Viterbo is de kerstsfeer dit jaar toch heel speciaal, met dank aan de organisatie Cafeina. Die heeft ervoor gezorgd dat er overal verspreid in de stad, talrijke activiteiten plaatsvinden.

In het kerkje Chiesa del Gesù (of Chiesa di San Silvestro) kan je een prachtige kerststal uit Penna in Teverina zien met bewegende miniatuurbeelden. Het kerkje bevindt zich aan het gelijknamige gezellige pleintje en is normaal altijd gesloten. Het is dus een unieke kans om het 11e eeuwse kerkje te bezoeken. Het heeft 16e eeuwse fresco’s van Sant’ Andrea en San Silvestro.

 

Dichtbij het pleintje is het klooster Santa Maria Nuova nu ook uitzonderlijk opengesteld voor het publiek. In de kloostergang zijn er enkele kerststallen tentoongesteld, maar het is vooral de prachtig versierde locatie die een bezoek waard is.

 

In het Palazzo dei Papi (Piazza San Lorenzo) kan je een bezoek brengen aan de grootste kerststal ter wereld. Over 2 verdiepingen loopt er een parcours met stalletjes, ambachten en kersttaferelen met levensgrote beelden en decoratie. Er is zelfs een meertje in gemaakt! Op het plein staat een prachtige paardencarrousel met talrijke kerststalletjes.

Ook in de middeleeuwse wijk San Pellegrino kan je de kerstsfeer opsnuiven. Deze wijk leent zich uitstekend als decor voor de talrijke kerststalletjes. Er is zelfs een heel chocoladedorp opgesteld en uitzonderlijk zijn enkele huizen met hun cantina’s geopend.

De kerstperiode is een ideale periode om in Italië te verblijven. In veel dorpen zijn ook levende kerststallen te bewonderen, zoals de bekende levende kerststal van Cività di Bagnoregio.

Extra foto's

Plaats een reactie