Het winkeltje van Massimo in Castiglione

Als je langs het mooie wijndorp Castiglione in Teverina passeert, ga dan zeker eens langs bij het winkeltje van Massimo.

Massimo verkoopt er allerlei locale specialiteiten uit het noorden van Lazio, zoals kazen, hesp, honing, olijfolie.. . Ook de meeste wijnen van Castiglione zijn er te koop. Het is een plezier om er binnen te gaan. Je krijgt er deskundig advies en hij laat je ook proeven. Massimo houdt er van om met zijn klanten te praten. Als hij hoort dat je van België afkomstig bent, dan probeert hij Frans te spreken. Zijn spreuk is: ‘Non ti mettere in viaggio, non ti mettere in cammino senza formaggio e un fiasco di vino’ (ga niet op reis of op weg zonder kaas en een fles wijn).

Eigenlijk is Massimo al op pensioenleeftijd, hij doorkruiste vroeger met zijn marktwagen heel Italië, maar hij zet zijn zaak verder uit passie voor zijn producten. Gelukkig is er opvolging voorzien: zijn dochter is sommelier en zij zal de zaak verderzetten, maar dan met meer nadruk op wijn. Nu reeds organiseert zij bepaalde events rond wijn.

Corso Roma, 19 – donderdagnamiddag gesloten

 

Extra foto's

Plaats een reactie