Grezzo (Rome)

We ontdekten een fantastisch winkeltje in de wijk Monti in Rome: Grezzo. De naam betekent ‘rauw’ of onbewerkt en verwijst naar het productieproces waarmee de chocolade en andere desserts gemaakt wordt.

Alle ingrediënten zijn biologisch en plantaardig en worden verwerkt aan een temperatuur van maximum 42°, zodat de smaak behouden blijft. Alles wordt gemaakt zonder gluten, geraffineerde suikers, soja, eieren, melk, gist en andere chemische middelen. Ideaal dus voor wie voedseltoleranties heeft, veganist is, of gewoon voor wie natuurlijke producten op prijs stelt.

De chocolade wordt gemaakt met biologische cacao (onbewerkt en met certificaat), cacaoboter en kokossuiker. De cacaobonen komen uit Ecuador en worden niet geroosterd, maar worden gedurende enkele dagen in de zon gedroogd. De chocolade kan je er krijgen in verschillende variëteiten ( met 60%, 70% cacaoboter, met hazelnoten…).

Intussen is er een volledig gamma met desserts, ook ijs (gemaakt met amandelmelk), pralines, … Achteraan kan je zien hoe alles gemaakt wordt. De producten zijn niet goedkoop, maar dat is ook normaal.

Wij probeerden het hazelnootijs en waren fan. We hopen dat dit concept ook naar België overwaait!

Grezzo, via Urbana 130. Elke dag open van 11h tot 23h

 

Extra foto's

One Response to “Grezzo (Rome)”

  1. Marijke Tack

    Nog nooit zo’n lekker ijs gegeten. Een aanrader!!!

Plaats een reactie