Gran Caffè Schenardi in Viterbo heropend!

Na een jaar van sluiting, heeft Viterbo terug zijn bar waar het fier mag op zijn. Gran Caffè Schenardi is een instituut in Viterbo en straalt de sfeer uit van het verleden.

Ooit was het lokaal een bank van de gekende Italiaanse bankiersfamilie Chigi (tot 1528), daarna werd het een hotel. Onder de familie Schenardi werd er vanaf 1818 een Gran Caffè ondergebracht en verbouwde de familie de bar tot één van de mooiste historische bars van heel Italië. Veel grote figuren zijn er langs geweest: paus Gregorius XVI, de Italiaanse koning Vittorio Emanuele III, Garibaldi, Marconi, koningin Margareta, Orson Welles (die in Viterbo de film Otello gedraaid heeft), Alberto Sordi en Federico Fellini (tijdens de opname van de film I Vitelloni), Mussolini…

Schenardi is de place to be voor een ontbijt in stijl, een lekkere Italiaanse koffie, een thee (uit het grote assortiment), een lekker verleidelijk gebakje, een heerlijke cocktail of aperitief, een artisanaal ijsje… De keuze is heel groot en je kan er zelfs een dagschotel eten. Het is ook een ontmoetingsplaats waar veel mensen komen en gaan.

Het personeel is vriendelijk, de prijzen zijn zeker niet hoog, en de kwaliteit is super. Volgens ons heeft Gran Caffè Schenardi de magie van weleer teruggevonden en is het een aanrader voor iedereen die in Viterbo passeert!

Gran Caffè Schenardi, via del Corso Italia 11/13, Viterbo. Elke dag van de week open.

Update juli 2017. Tot mijn grote spijt moet ik opnieuw vaststellen dat Schenardi gesloten is. Ik was er in juni en we voelden het al aankomen: we zaten er telkens alleen, de happy hour was ondermaats en op het laatst waren de toiletten defect en werden ze niet hersteld. De hoge kosten heeft deze zaak de nek omgedaan. De stad Viterbo zou hier moeten ingrijpen, want dit is een schande voor de stad!

 

Extra foto's

2 Responses to “Gran Caffè Schenardi in Viterbo heropend!”

  1. Moerman Mark

    Prachtige locatie. Wij aten er erg lekker over de middag helemaal achterin het gebouw en trakteerden ons op een ijsje nadien. De bediening was super vriendelijk 🙂

  2. Ann Leys

    Wij passeerden er in augustus 2018 en het was open. Ziet er inderdaad magnifiek uit.

Plaats een reactie