Gelateria Brugiada

Als je aan Italië denkt, denk je aan zon, pasta, pizza, …. maar ook aan ijs. Italië is het land bij uitstek van de gelato. Het is ook het land waar ijs ontstaan is. Je vindt er ijs in alle kleuren en smaken. Vorige zomer ontdekte ik weeral een pareltje van een gelateria: gelateria Brugiada in Bagnoregio.

De gelateria wordt geleid door Maria Caterina Crocoli die met de glimlach ijsjes schept. De talrijke diploma’ s en onderscheidingen die aan de muur hangen, doen al vermoeden dat dit niet de eerste de beste gelateria is. Maria Caterina haalde al verschillende onderscheidingen op nationale en internationale wedstrijden en won 2 wedstrijden met citroenijs.  Ook de zuccotto semifreddo is een specialiteit. Naast de klassieke smaken vind je er ook seizoengebonden ijssoorten. Wij proefden de vijgenijs en waren enthousiast hierover!
In Italië in de toeristische centra vind je op elke hoek van de straat wel een ijssalon die schepijs verkoopt (op een hoorntje of in een potje), maar bij Maria Caterina kan je ook terecht voor ijscoupes. En dat is toch eerder uitzonderlijk voor Italië. Binnen is er een zaal met airco en buiten een terras voor 50 personen.

Een aanrader als je de Cività di Bagnoregio bezoekt!

Gelateria Rugiada, viale Diaz 28, Bagnoregio.

Extra foto's

Plaats een reactie