De galerij van Valerio Tenna (Bagnoregio)

Aan de toegangsweg naar de Cività di Bagnoregio (Corso Mazzini) zijn de laatste tijd veel nieuwe zaakjes geopend, een gevolg van het toenemend aantal toeristen. Eén ervan, aan nummer 48, vonden wij heel opmerkelijk: de galerij van Valerio Tenna.

Valerio is afkomstig uit Rome en opende sinds kort deze zaak. Hij vertrekt van foto’ s, van landschappen, van personages… Deze foto’ s bewerkt hij digitaal of/en werkt hij manueel bij (‘technica mista’). Op die manier kan hij in de foto zijn eigen emoties en fantasie leggen. De Cività is hiervoor een ideale inspiratiebron.

tenna4

Ook het gebouw waarin zijn galerijtje is ondergebracht, is merkwaardig: het is een oud palazzo uit de 15de eeuw, gebouwd door de adellijke familie Boncompagni uit Rome. Na de aardbeving in 1695 werd de bisschoppelijke zetel verhuisd van de Cività naar het huidige Bagnoregio. De bisschop verbleef in dit palazzo op de eerste verdieping. Het gebouw is gebouwd in tufsteen, peperino marmer en basalt. De groeven van dit laatste vulkanisch gesteente bevinden zich in Bagnoregio.

tenna8tenna7

 

 

 

Corso Mazzini 48, Bagnoregio

Extra foto's

Plaats een reactie