Het Franciscaner klooster in Lugnano in Teverina

Aan de rand van het mooie Umbrische dorp Lugnano in Teverina is er een prachtig klooster en kerk van de Heilige Franciscus uit de 13e eeuw.

Umbrië is de streek van Franciscus en hij passeerde ook in Lugnano in 1212. Volgens de overlevering zou Franciscus er op een miraculeuze wijze een kind gered hebben dat door een wolf ontvoerd werd. De inwoners beschouwden Franciscus hierdoor als beschermer van hun streek en ze bouwden er een kerk in 1229.

In de 17e eeuw werd er een klooster en campanile bijgebouwd met zuilen in travertijn en fresco’ s met voorstellingen uit het leven van Franciscus. Enkele beelden ook het mirakel van het kind uit en de strijd met de wolf en de eend die door Franciscus gezonden werd om het kind te redden.

Op het einde van de 20e eeuw werden restauratiewerken uitgevoerd. Het dak van de kerk werd vernieuwd en ook de originele vloer werd blootgelegd. De charme van het gebouw is gedurende de 800 jaar van het bestaan van het klooster behouden gebleven.

Het klooster is nu in privébezit en sinds de jaren 70 van vorige eeuw zijn er in de cellen van de vroegere monniken vakantiewoningen ondergebracht. Buiten de muren is er ook een zwembad en tennisbaan.

 

Extra foto's

Plaats een reactie