Fiasconara

Als je in het prachtige bergdorpje Castelbuono in het Madoniegebergte in Sicilië komt, is een bezoek brengen Fiasconara een must. Deze banketbakkerszaak is gekend in Sicilië en Italië, maar ook ver buiten de grenzen!

In 1953 begon Mario Fiasconara met deze ijs- en banketbakkerszaak. De 3 zonen zetten de zaak verder. Nicola Fiasconara is meester patissier en verkreeg in Avola in Sicilië een ereteken als ambassadeur voor Siciliaanse desserts. Fiasconara staat op beurzen in binnen- en binnenland en heeft talrijke prijzen gewonnen (o.a. in Brussel, Warschau, Londen…).

Hun geheim? 100% natuurproducten (oa. amandels, pistaches en gedroogd fruit uit Sicilië) en de trage gisting van hun deeg (36 uren). Fiasconara is van oudsher gekend voor zijn panettone (kerstgebak), maar ook voor de colombia (paasgebak). Ze gebruiken ook manna, een product dat verkregen wordt uit de bast van de manna-es (en waarvoor Castelbuono en Pollina gekend zijn).

Het verkooppunt van Fiasconara bevindt zich aan het mooie marktpleintje van Castelbuono. Ze gebruiken trouwens de fontein van het marktplein in hun logo. Je kan er ook een lekker ijsje kopen en ervan genieten op hun terras op het mooie marktpleintje van Castelbuono.

Extra foto's

Plaats een reactie