Eten bij Bruno e Rosella in Bolsena

In Bolsena is er een authentiek restaurantje dat buiten het toeristisch centrum ligt: La Tana dell’ Orso, of in het Nederlands ‘het hol van de beer’ en je mag dit hol zeker letterlijk nemen. Je moet er een steil wegje omhoog voor rijden en het ligt helemaal verborgen in de heuvels rond het meer van Bolsena.
Je kan niet begrijpen dat dit huis met een onverzorgde tuin een restaurant is. In België kan je je niet meer voorstellen dat mensen zo’ n restaurant zouden bezoeken. Het is er donker en ongezellig. Je hebt er wel een prachtig zicht op het meer van Bolsena, maar dat zie je niet als je binnen zit, en ook buiten is er niet altijd een terras om van het uitzicht te genieten. Maar zoals zo dikwijls in Italië het geval is in veel ongezellige restaurants (met TL lampen en TV schermen), kan je er wel goed eten voor weinig geld.

Eten in La Tana dell’ Orso is een belevenis. Je wordt er vriendelijk ontvangen door de eigenaar Bruno. Zijn vrouw Rosella staat aan het fornuis. De kaart is niet uitgebreid, maar je vindt er wel de locale gerechten. Enkele groenten komen ook uit eigen tuin. Als voorgerechtje nemen we de bruschette met ‘fagioli del purgatorio’. Deze witte bonen zijn een specialiteit uit Gradoli aan het meer van Bolsena.
Bruno houdt ervan om te vertellen en stelt ons een locale wijn voor die nog niet op de kaart staat. Wat later brengt hij ons een bordje met een groente die we niet kennen. Het blijkt ’tarlo dell’ aglio rosso di Proceno’ te zijn, stengels van de knoflookplant die gebakken worden in een pan, een gerechtje uit Proceno. Heerlijk!

Bruno stelt zelf voor om bij een volgende keer samen met hem een stuk van de via Francigena te bewandelen voor we komen eten. We keren zeker terug. Wordt dus vervolgd…

La Tana dell’ Orso, loc. Montesegnale 162, Bolsena. Tel. +39 0761798162. Als je van Bolsena richting Montefiascone rijdt, sla je een weg links in (recht tegenover een camping).
Elke dag open van 12u30 tot 14u en van 19u tot 21u. Gesloten op zondagavond.

Extra foto's

Plaats een reactie