Enotria (Viterbo)

Op aanraden van vrienden bezochten we dit trendy restaurant en het was een schot in de roos!

Dicht tegen het marktplein van Viterbo (het straatje achter de toeristische dienst), vonden we een uitnodigend en gezellig restaurantje. Op het eerste zicht dachten we aan een wijnbar, waar je een goed glas wijn kan drinken. Heel het restaurantje is gedecoreerd met wijnflessen en houten kistjes. Je kan hier inderdaad grote Italiaanse wijnen drinken, zelfs per glas.

De menukaart is echter al even verfijnd. Stefania is kokkin en weet ingrediënten van hoge kwaliteit om te toveren tot zeer verfijnde gerechtjes. De gerechten zijn origineel en vernieuwend. Wat dacht je van sushi van chianina met truffel? Of ravioli met brie en gamba’ s, amandel en sausje van kokosmelk? Ook wie eenvoudig een pizza wil eten, is hier aan het juiste adres. Het brood is zelf gemaakt en is ook verrassend: zo kregen we o.a. currybrood. Eigenlijk hadden we geen honger meer, maar we waren benieuwd naar de desserts. We willen niet te veel verklappen, maar ‘vietato fumare’ is zeker een aanrader. Alle desserts en ook pizza’ s zijn te verkrijgen in een lactosevrije versie.

Iedere woensdagavond kan je dineren met een jazz life orkestje, en op donderdagavond is er een ‘cena degustazione’. Je kan dan voor slechts 12 euro iets drinken met een degustatie van 5 hapjes. In de zomer is er een groot terras buiten.

enotria20

 

Een adresje dat we zeker kunnen aanraden voor een gezellig etentje met verrassende gerechten en een excellent wijntje of biertje. Ook het personeel is professioneel, attent en zeer gepassioneerd.                                                                       Enotria staat vanaf 2017 vermeld in de Gambero Rossi (ristoranti d’ Italia), en dat is zeker terecht!

Enotria by Angoletto della Luce, Via Valle Piatta 2/4, Viterbo. Tel. +39 0761346804. Elke dag open van 12u-14u40 en van 19u30-23u. Gesloten op dinsdag.

Klanten van Huis Italie krijgen een kortingsbon van -10% (niet van toepassing op de degustatiemenu op donderdagavond)

 

 

Extra foto's

One Response to “Enotria (Viterbo)”

  1. Urbain Dujardyn

    Beste

    Inderdaad een schot in de roos !!!

    Urbain

Plaats een reactie