De crypte van de kapucijnen (Rome)

Aan de via Veneto in Rome kan je de crypte van de Kapucijnen bezoeken (dichtbij metro Barberini).

De crypte bevindt zich onder de kerk Santa Maria della Concezione. Toen de monniken uit hun klooster aan het Quirinaal moesten verhuizen, namen ze de resten van hun broeders mee naar deze nieuwe kerk, gebouwd tussen 1626 en 1630 in opdracht van Antonio Barberini, kapucijn en broer van de paus.

In de crypte zijn er 5 kapellen die overdadig gedecoreerd zijn met de schedels en beenderen van 4000 broeders kapucijnen, verzameld tussen 1528 en 1870. Elke ruimte is een verschillende verzameling van botten. Aan de ingang van de crypte wordt de bezoeker geconfronteerd met de vergankelijkheid van het bestaan om eraan te herinneren dat wij allen het zelfde lot zullen doorstaan. Op een bord staat: ‘Quello che voi siete noi eravamo, quello che noi siamo voi sarete’. (‘wat jullie zijn, waren wij, wat wij nu zijn, zullen jullie ook zijn’).

De ingang van de crypte bevindt zich nu naast de kerk. Je komt eerst het museum binnen, gewijd aan de geschiedenis van de orde van de Kapucijnen. Er hangt ook een doek van Caravaggio: Sint Franciscus in gebed. In de kerk hangt een bekend schilderij van Guido Reni: de aartsengel Michaël overwint de draak’. Dit schilderij is één van de meest gekopieerde schilderijen uit de kunstgeschiedenis.

Een macabere maar bijzondere ervaring!

Via Veneto 27, elke dag open van 9u tot 19u

 

Extra foto's

Plaats een reactie