De beste koffie van Rome

In Rome zijn er twee traditionele gekende koffiebars die strijden om wie de lekkerste koffie van Rome heeft: bar Sant’Eustachio en Tazza d’ Oro. Ze bevinden zich beiden dicht bij het Pantheon, elk aan een andere kant van het Pantheon.

Bar Sant’ Eustachio ligt niet ver van de senaat, op het gelijknamige plein Piazza Sant’ Eustachio. De zaak werd reeds in 1938 gesticht en voor de liefhebbers van een goede koffie of cappuccino s dit ‘the place to be’. Het interieur is nog authentiek en er hangen veel oude foto’ s. Ze hebben een klein terras buiten, maar je betaalt meer als je op het terras zit. Je kan dus beter doen zoals de meeste Italianen: de bar binnenstappen, een koffie bestellen en aan de bar uitdrinken.

Een ander koffie-instituut is Tazza d’ Oro, recht tegenover de via degli Orfani. Ook Tazza d’ Oro heeft een lange traditie in het branden van koffie en verkoop van koffie, en bestaat al sinds 1946. Ze hebben heel veel koffiemengelingen, allemaal van een hoge kwaliteit. In de zomer is de granita van koffie een aanrader. Volgens velen en volgens veel gidsen is dit de beste koffiezaak in Rome en Tazza d’ Oro is dan ook een verplicht bezoekje tijdens veel geleide wandelingen. Je betaalt er eerst aan de kassa en dan kan je je bestelling doorgeven. Er is ook een klein terras, en hiervoor betaal je geen meerprijs.

Als je dus een koffiedrinker bent, drink dan eens in beide zaken een koffie en vergelijk. Waar je de beste koffie drinkt, laat ik over aan de echte kenners.

Extra foto's

Plaats een reactie