Da Nicola

Tijdens onze laatste reis in de Veneto bezochten we ook Chioggia. Het stadje wordt ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd en ligt in de Venetiaanse laguna. Het is een belangrijke vissershaven en elke dag, behalve op maandag, is er een kleurrijke en levendige vissersmarkt. Er zijn dan ook enkele goede visrestaurantjes.

 

Osteria da Nicola kon ons zeer verrassen. We kregen de tip van iemand ter plaatse. Het restaurantje is zeer verzorgd en ligt langs het kanaal San Domenico. Het staat niet aangeduid, maar het is een plaats waar de Italianen zelf komen. Het kan dus zeker niet slecht zijn.

De sympathieke eigenaar Nicola staat in de keuken en bereidt visgerechten volgens de visaanvoer. Er is geen menukaart, maar alles is er supervers en lekker. We aten een ‘orata grigliata’ met een lekker slaatje met zeetomaatjes, vergezeld van een lekker wijntje. De bediening is zeer vriendelijk. Een aanrader als je het pittoreske stadje bezoekt!

Osteria da Nicola, Fondamenta S. Domenica, 874, Chioggia (tel. +39 041408029). Best reserveren, want op de middag zit het normaal vol.

 

Extra foto's

Plaats een reactie