1

Cascina Galarin in Piëmonte

Tussen Alba en Asti, in een prachtig stukje Piëmonte, is er een kleine wijnproducent die heerlijke wijnen maakt.

Het begon al in de 18e eeuw, toen de voorvaders van Giuseppe Carosso eigenhandig een wijnkelder bouwden, met een houten poort met een haan erop. Sindsdien is het logo van de wijnbouwer ‘Galarin’, afkomstig van het Italiaanse woord voor haan: gallo.

Giuseppe bouwde in de jaren 80 van de vorige eeuw het gamma wijnen uit en begon zelf met de botteling van de eigen wijnen. Intussen is de volgende generatie aan zet met de zoons Marco en Giovanni.

De familie verwerkt de meest voorkomende druiven uit de streek: Barbera, Moscato, Nebbiolo, Freia, maar ook Pinot Nero, Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Ze produceren ook hazelnoten, je kan die geroosterd kopen. Er wordt geen enkele pesticide gebruikt. De meeste wijnstokken zijn heel oud en hebben diepe wortels, soms hangt er maar 1 tros druiven per plant aan, of in het slechtste geval helemaal niets. Bij sommige wijngaarden wordt het kruid niet gewied, zodat er een grote variëteit van kruiden kan groeien. Sinds 2016 werd hun werk dan ook bekroond met een biologisch certificaat.

Je kan een rondleiding en degustatie boeken, om zo deze sympathieke wijnbouwers te leren kennen.

Sinds 2006 baten ze ook een agriturismo uit. De voormalige stallen werden verbouwd tot een mooi vakantiehuis met zwembad. Vanaf het grote prachtige terras kan je genieten van de omliggende wijngaarden. Ideaal om van alle rust van je vakantie te genieten. Dit huis en ook de rondleiding met degustatie kan je boeken via www.huisitalie.com.

Extra foto's

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

Plaats een reactie