Caffè Miletti

Voor wie Ascoli Piceno bezoekt, is deze historische bar aan de Piazza del Popolo een verplichte stop om te bezoeken.

Caffè Meletti is een ontmoetingsplaats voor veel Ascolani. Vele belangrijke Italiaanse bekende personen kwamen er langs, maar nu hebben ook veel toeristen deze plaats ontdekt. Het gebouw werd op het einde van de 19de eeuw verbouwd en diende oorspronkelijk als gebouw voor de post. In 1903 kocht Silvio Meletti het gebouw. Hij gaf de opdracht aan architect Enrico Cesare om het gebouw te verbouwen en hij begon er met de productie van de bekende Anisetta, een likeur op basis van anijs. In 1996 werd het gebouw gekocht door een stichting en werd het na een grondige restauratie terug heropend.

Zowel buiten als binnen is het heerlijk vertoeven. Het interieur is prachtig in Liberty stijl in oud roze met grote spiegels, gedecoreerde plafonds, marmeren tafeltjes met smeedwerk, oud meubilair… Ook het personeel straalt de sfeer van die tijd uit. De bediening is hoffelijk en stijlvol. Buiten is er een bogengalerij met beschilderde plafonds.

Je kan er nog steeds proeven van de oorspronkelijke anisetta, die wordt opgediend met een koffieboontje. Er zijn ook lekkere aperitieven op basis van anisetta, steeds vergezeld van een bordje met locale specialiteiten. Maar ook voor een goed glas wijn, koffie, gebak, ijs… is Caffè Miletti een aanrader en dit aan één van de mooiste pleinen van Italië!

 

Extra foto's

Plaats een reactie