Buffels in Lazio

Buffelboerderij Luisa in Montefiascone is een buitenbeentje in Lazio. De meeste buffelboerderijen in Italië bevinden zich in de regio Campania. Angela en haar man kweekten vroeger stro. Rond de eeuwwisseling startten ze hun buffelboerderij op in Montefiascone en noemden ze naar hun dochter Luisa.

Het bedrijf telt zo’ n 300 buffels die op een diervriendelijke manier verzorgd worden. De familie produceert zelf de voeding van de dieren. De dieren worden enkel gehouden voor de melk. Buffelvlees is immers heel taai.

Dagelijks wordt de melk op een hygiënische manier verwerkt tot mozzarella. De mozzarella wordt gemaakt in vlechtvorm (treccia) of in bolvorm in twee afmetingen. Ook andere kazen worden ter plaatse gemaakt: ricotta, burrata, scamorza, gerijpte kazen…. Al de producten kan je kopen in het winkeltje naast de kaasboerderij. Van daaruit heb je zicht op de kaasproductie in het atelier. De mozzarella die je koopt wordt rechtstreeks uit de inox bak geschept. Verser kan niet!

De artisanale mozzarella van Luisa is zeer gegeerd in de streek. Veel restaurants in de streek serveren deze mozzarella. Volgend jaar breidt de boerderij uit met nog eens 200 buffels. Er komt tevens een bezoekerscentrum. Luisa zal de zaak verder zetten. Nu reeds geeft Luisa rondleidingen en proeverijen voor kleine groepen. Inlichtingen: [email protected]

buffel10

 

Extra foto's

Plaats een reactie