Biscottificio Innocenti

Wie in het appartement in Trastevere in Rome verblijft, moet zeker eens de Viale Trastevere oversteken. Er is niet alleen de kerk Santa Cecilia en de kerk van San Francesco, maar er zijn ook tal van leuke winkeltjes en restaurantjes.

Aan de via della Luce nummer 21 is de koekjeswinkel gelegen van Stefania Innocenti. Van buitenaf ziet de zaak er niet aantrekkelijk uit en loop je er zo voorbij. Maar eens je binnentreedt, kan je niet weerstaan aan de geur van al dit lekkers! In het midden van de winkel zie je de 16m lange oven uit de jaren ’50 staan. Het is moeilijk kiezen uit het grote aanbod, maar de specialiteit van het huis zijn de ‘brutti ma buoni’ (‘lelijk maar lekker’). Deze krokante koekjes worden gemaakt van hazelnoten. Ook de crostate (taarten gevuld met confituur) vind je nergens zo lekker als hier. In bepaalde periodes van het jaar worden nog tal van specialiteiten gemaakt (Kerstperiode, Valentijn…).

De zaak bestaat al sinds de jaren ’20 van vorige eeuw. Stefania is opgegroeid tussen de koekjes en ze heeft nu ook haar passie doorgegeven aan haar dochter en zoon die meewerken in de zaak. Het geheim van hun artisanale koekjes is het gebruik van goede ingrediënten.

Deze zaak is een aanrader en je wordt er bovendien warm onthaald. Wij bestelden er 2 stukken crostata. Stefania legde er nog een koekje in de vorm van een hartje bovenop. Het is duidelijk dat hier alles met veel passie en liefde gemaakt wordt!

innocenti

Open van maandag tot zaterdag van 8u tot 20u. Op zondag gesloten.

Extra foto's

One Response to “Biscottificio Innocenti”

  1. Marijke Tack

    Zeker een bezoekje waard. Superlekkere koekjes en een heel authentieke zaak! Nog een echte ambacht.

Plaats een reactie