Bioteka (Viterbo)

In Viterbo zie je de laatste tijd veel nieuwe winkeltjes. Eén ervan vonden we toch wel heel speciaal: Bioteka, ‘un sacco buono’.

De sympathieke eigenares Theodora stelt er een nieuw concept voor van artisanale en biologische producten. Ze maakte een selectie van diverse producten: koffie, pasta, bloem, dragees, chocolade, olie, thee, kruiden, confituren, likeuren en wijnen, fruitsappen, honing en aanverwanten producten (theepotten, koffiekannen, tasjes…). Alles past in haar filosofie: producten van een hoge kwaliteit aanbieden met aandacht voor het milieu en de mens. Zo let ze er ook op dat veel producten los worden verkocht, met zo weinig mogelijk verpakking. En de verpakte producten zijn, indien mogelijk, verpakt met recycleerbare materialen. Theodora is zeer vriendelijk en geeft met veel plezier uitleg.

De winkel is mooi en origineel ingericht. Alle rekken en tafels, en zelfs de toonbank, zijn gemaakt van dik karton.

bio3

Deze kopjes en ondertasjes zijn gemaakt van koffiedik. Ze zijn vaatwasbestendig en heel licht. Een origineel Duits ontwerp!

Een heel leuk winkeltje om eens binnen te stappen!

Bioteka, un sacco buono, via Giuseppe Garibaldi 29, Viterbo

www.unsaccobuonoviterbo.it

update: Intussen is de winkel omgevormd tot een gelateria. Alle ijs is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en er zijn ook heel wat lekkere ijssoorten zonder melk. Je kan er ook iets drinken. Een aanrader!

Extra foto's

Plaats een reactie