Antica Norcineria Viola (Rome)

Campo di Fiori is één van de vrolijkste pleinen van Rome. Het plein is gekend voor zijn dagelijkse levendige markt en voor het standbeeld van Giordano Bruno die in de 17de eeuw op de brandstapel stierf wegens zijn steun aan de theorie van Copernicus.

Er passeren dagelijks heel veel toeristen, maar er is een speciaal winkeltje op nummer 43 waar de meeste toeristen voorbij lopen: de antica norcineria Viola. De familie Viola baat er sinds generaties al een winkeltje uit van ambachtelijke varkensspecialiteiten, afkomstig uit Norcia in Umbrië.

Het winkeltje is klein, maar hangt vol met hammen en salami’ s. Je vindt er verschillende specialiteiten uit Umbrië en Lazio: pikante coppiette (reepjes gedroogd varkensvlees), salsiccie di cinghiale (worsten van everzwijn), lardo di collonata (spek dat met kruiden gerijpt is), guanciale (spek van de wang van het varken), coppa romana, coglioni di mulo (onderste foto, vertaling zelf op te zoeken…)… De uitbaters geven met veel plezier uitleg over de producten. Een speciaal winkeltje waar je ook steeds een proevertje wordt aangeboden.

Extra foto's

Plaats een reactie