Andrea Bocelli en Lajatico

Andrea Bocelli voorstellen is overbodig. Iedereen kent zijn stem, zijn liedjes zijn wereldberoemd.

Lajatico, een klein dorpje, centraal gelegen in Toscane, is het geboortedorp van Andrea Bocelli. Ieder jaar, al sinds 2006, houdt hij er een concert in de zomer (meestal in juli) in openlucht in het ‘Teatro del Silenzio’. In de glooiende heuvels van Lajatico is een natuurlijk theater gevormd. Tijdens het jaar kan je het theater bezoeken en is er absolute stilte, je hoort er hoogstens een tractor, maar één keer in het jaar wordt het theater overspoeld door toeschouwers die naar de meester tenor komen luisteren. Bocelli wordt er begeleid door een symfonisch orkest, een koor en er zijn ook gastoptredens van internationale artiesten. In het centrum van het dorpje zelf zijn er talrijke decoraties die verwijzen naar de bekende tenor die er zijn jeugd doorbracht. Ze zijn in het thema van het concert en variëren jaarlijks.

Het theater biedt plaats aan 10.000 toeschouwers. Wil je deze magische en indrukwekkende avond meemaken, boek dan vroeg je plaats. Het evenement heeft plaats op 2 en 3 augustus. De plaatsen zijn genummerd. De organisatie verloopt steeds vlekkeloos. Er zijn parkings voorzien en standjes met eten. Maar je kan ook zelf gerust je picknick meebrengen. Boeking via de website: www.andreabocelli.com.

Een ideale gebeurtenis om mee te maken voor wie in Villa Oliva (20 km) of La Collina (50 km) of Casa Malvasia (60 km) verblijft!

 

 

Foto: Sannita, Wikimedia Foundations

Extra foto's

Plaats een reactie